Historie

1 december 1979

Dit is het jaar dat wij als lijstenmaker zijn begonnen op een slaapkamer van 2,5 x 3.5 meter.

Met een assortiment van 40 verschillende lijsten en Femmy mijn vrouw hielp de klanten die kwamen in de woonkamer.
Overdag was ik werkzaam als machinaal houtbewerker bij een bouwbedrijf waar het in de jaren 70-80 niet al te best ging met als gevolg, dat er ontslag volgde.Met de lijstenmakerij ging het steeds wat beter maar  het was niet genoeg om van te leven. Dus besloten wij om op de markt te gaan staan en binnen enkele weken hadden wij een aantal markten in de regio.Met wat ingelijste prenten van Anton Pieck en andere mooie kalender platen ging ik naar mijn 1ste markt in Nunspeet waarna Harderwijk, Elburg, Epe, Dronten, Wezep, Hasselt, Urk, Kampen, IJsselmuiden volgde en een aantal jaarmarkten per jaar dichtbij en ver weg om maar bekendheid te krijgen. en om de opdrachten op tijd af te leveren moesten er markten geschrapt worden. De slaapkamer werd te klein dus naar de schuur van 3,5 x 4,5 meter met iets meer ruimte maar ook al gauw te klein.

Op zoek naar:

  • Een andere lokatie,
  • Kennis in het vak,
  • Kwaliteit en Perfectie
Een andere lokatie werd gevonden ons huidige pand in eerste instantie te groot dus verbouwen mijn timmervak kwam dus goed van pas twee winkels werden er van gemaakt. Na een aantal jaren ging onze huurder naar een andere locatie en besloten wij om het gedeelte er bij aan te trekken. Zo is onze huidige Kunsthandel & Lijstenmakerij ontstaan.
Kennis in het vak: ja, ogen open en goed luisteren naar mensen die in het vak zitten en dan ook wat mee doen,
cursussen volgen met inlijstwedstrijden meedoen om je zelf naar een hoger niveau te werken door naar de andere deelnemers hun inlijsting te kijken,waar je dan weer veel van kunt leren.
Wat mijn Kwaliteit en Perfectie ten goede kwam, wat naar 20 jaar lijstenmaker te zijn geweest resulteerde,
in de inlijstwedstrijd van 1999 - 2000 tot een  Nederlands Kampioen Lijstenmaker, waarna er nog vijf nominatie`s volgden zowel voor Modern als Klassiek.
         
Krantenartikel ,                                     nominatie inlijst wedstrijd ,                  Klantenkring